Etusivu: Tieto Traficom
Etusivu: Tieto Traficom
Siirry hakuun

Onnettomuudet ja vakavat vaaratilanteet Suomessa tai suomalaisessa ilmailussa

Tilannekatsauksessa tarkastellaan onnettomuuksia ja vakavia vaaratilanteita Suomessa tai suomalaisessa ilmailussa. Tietoja päivitetään vähintään neljästi vuodessa. Tiedon tuottamisesta vastaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Allaoleva itsepalveluraportti on lisäpalvelu Tieto.traficom.fi-sivuston tilakuvaan. Raportin kautta on mahdollista tutkia tarkemmin onnettomuuksia  ja vakavia vaaratilanteita tiettyjen lisätietojen perusteella. Käyttäjä voi itse valita muuttujat, joiden perusteella luvut haluaa näytettävän.

Tarkemmat katsaukset eri ilmailun osa-alueiden turvallisuustilanteeseen löydät täältä: 
Kaupallisen ilmakuljetuksen turvallisuustilanne (Ulkoinen linkki)
Yleis- ja harrasteilmailun turvallisuustilanne (Ulkoinen linkki)
Muiden ilmailun osa-alueiden turvallisuustilanne (Ulkoinen linkki)

Raportti sisältää Suomessa tai suomalaisille ilma-aluksille tapahtuneet onnettomuudet ja vakavat vaaratilanteet ja näiden tapahtumien vuosi- ja kuukausitiedon, otsikkotason kuvauksen, tapahtuman sijainnin, lennon vaiheen, ilmailun osa-alueen, ilma-alustyypin sekä turvallisuusindikaattoritiedot (SPI) tasolla 1 (onnettomuudet ja vakavat vaaratilanteet) ja tasolla 2 (onnettomuuksien tyypillisimmät syytekijät).

Anonymisoitua raportointitietoa julkaistaan EU:n poikkeama-asetuksen 376/2014  (Ulkoinen linkki)13 artiklan kohdan 12 nojalla. Sen mukaan jäsenvaltiot voivat julkaista anonymisoituja poikkeamailmoituksia ja riskianalyysien tuloksia. Julkaisun tavoitteena on yksinomaan turvallisuuden ylläpitäminen ja parantaminen poikkeama-asetuksen artiklan 15 mukaisesti. Tietoja ei tule käyttää muihin tarkoituksiin.

Itsepalveluraporttiin pääsee klikkaamalla alla olevaa kuvaa tai suoraan tästä linkistä (Ulkoinen linkki)  (Sivu avautuu Microsoftin Powerbi.com -palveluun).

Tarkemmin voit tutustua raportin käyttöön ja sen eri elementteihin tällä videolla  (Ulkoinen linkki) (kesto 6 min).