Etusivu: Tieto Traficom
Etusivu: Tieto Traficom
Valikko

Tilannekatsauksessa tarkastellaan yleis-ja harrasteilmailun poikkeamia. Huom! Tietojen päivitys on toistaiseksi keskeytetty. Tiedon tuottamisesta vastaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Yleis- ja harrasteilmailun poikkeamien raportoinnista

Harrastajayhteisöltä saamansa palautteen perusteella Traficom alkaa julkaista kokeiluna harrasteilmailun poikkeamailmoituksia koosteina. Kokeilu aloitetaan purjelennosta.

Koosteiden julkaisuaikataulu on kesäkuun, elokuun, syyskuun ja lokakuun puoliväli. Koko vuoden kooste julkaistaan seuraavan vuoden tammi- ja helmikuun vaihteessa. Huom. raportin päivitys on toistaiseksi keskeytetty. Viimeinen päivitys 15.6.2021.

Tapahtuman kuvaus perustuu ilmoittajan käsitykseen ja kertomukseen tapahtumasta. Tiedot julkaistaan editoituina ja anonymisoituina, ts. poikkeamailmoituksista poistetaan kaikki ilmoituksen tekijää ja muita poikkeamailmoituksessa mainittuja henkilöitä koskevat henkilötiedot ja sellaiset yksityiskohdat, mukaan lukien poikkeamaan osallisena olevan organisaation (organisaatioiden) nimi, jotka saattavat paljastaa poikkeamailmoituksen tekijän tai kolmansien osapuolten henkilöllisyyden taikka johtaa tällaisten tietojen päättelemiseen poikkeamailmoituksesta.

Anonymisoitua poikkeamatietoa julkaistaan EU:n poikkeama-asetuksen 376/2014  (Ulkoinen linkki)13 artiklan kohdan 12 nojalla. Sen mukaan jäsenvaltiot voivat julkaista anonymisoituja poikkeamailmoituksia ja riskianalyysien tuloksia. Julkaisun tavoitteena on yksinomaan turvallisuuden ylläpitäminen ja parantaminen poikkeama-asetuksen artiklan 15 mukaisesti jakamalla turvallisuustietoa. Tietoja ei tule käyttää muihin tarkoituksiin.

Palautetta koosteiden julkaisusta pyydetään osoitteeseen lentoturvallisuus (at) traficom.fi.  

Itsepalveluraportti

Traficom julkaisee poikkeamailmoitusten tiedot itsepalveluraporttina, jossa käyttäjä voi itse valita muuttajat, joiden perusteella luvut haluaa näytettävän. Itsepalveluraporttiin pääsee klikkaamalla alla olevaa kuvaa tai suoraan tästä linkistä (Ulkoinen linkki) (Sivu avautuu Microsoftin App.Powerbi -palveluun).

Ladattavat liitetiedostot