Etusivu: Tieto Traficom
Etusivu: Tieto Traficom
Siirry hakuun

Uutena ensirekisteröidyt ja käytettynä maahantuodut mopot, moottoripyörät ja mopoautot – käyttövoimajakauma

Tilannekuvassa seurataan uutena ensirekisteröityjen ja käytettynä maahantuotujen mopojen, moottoripyörien ja mopoautojen käyttövoimajakaumaa. Sivuja päivitetään lähtökohtaisesti kerran vuodessa. Tiedon tuottamisesta vastaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Suomessa on ensirekisteröity viimeisen kymmenen vuoden aikana keskimäärin 4 000–8 000 uutta mopoa ja 3 000–4 000 uutta moottoripyörää vuosittain. Mopoautojen osalta tiedot koskevat kaikkia kevyiden nelipyörien luokkaan kuuluvia ajoneuvoja. Kevyiden nelipyörien (Ulkoinen linkki) ensirekisteröintimäärät olivat vuodesta 2006 eteenpäin noin 1 000 ajoneuvoa vuosittain, mutta määrä on vähentynyt viimeisen viiden vuoden aikana noin 100-200 ajoneuvoon vuosittain. Käytettynä maahan on tuotu viiden viimeisen vuoden aikana keskimäärin 1 200 mopoa ja 1 600 moottoripyörää vuosittain. Käytettynä maahantuotujen kevyiden nelipyörien määrä on vaihdellut vuosittain alle kymmenestä yli 150 ajoneuvoon.

Ensirekisteröityjen ja käytettynä maahantuotujen mopojen, moottoripyörien ja mopoautojen käyttövoimajakauma

Vuonna 2022 ensirekisteröidyistä mopoista noin neljäsosa oli sähkökäyttöisiä. Käytettynä maahantuoduista mopoista 11 eli alle prosentti oli sähkökäyttöisiä.

Vuonna 2022 ensirekisteröidyistä moottoripyöristä 33 eli alle prosentti oli sähkökäyttöisiä. Käytettynä maahantuoduista moottoripyöristä yksi oli sähkökäyttöinen.

Vuonna 2022 ensirekisteröidyistä kevyistä nelipyöristä 8 eli noin 6 % oli sähkökäyttöisiä. Käytettynä maahantuoduista kevyistä nelipyöristä 3 eli alle 2 % oli sähkökäyttöisiä.