Etusivu: Tieto Traficom
Etusivu: Tieto Traficom
Valikko

Uutena ensirekisteröidyt ja käytettynä maahantuodut linja-autot – käyttövoimajakauma

Tilannekuvassa seurataan uutena ensirekisteröityjen ja käytettynä maahantuotujen linja-autojen käyttövoimajakaumaa. Sivuja päivitetään lähtökohtaisesti 2-3 kertaa vuodessa. Tiedon tuottamisesta vastaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Suomessa on ensirekisteröity viimeisen kymmenen vuoden aikana keskimäärin 300–600 uutta linja-autoa vuosittain. Käytettynä maahan on tuotu viiden viimeisen vuoden aikana noin 300–400 linja-autoa vuosittain.

Ensirekisteröityjen ja käytettynä maahantuotujen linja-autojen käyttövoimajakauma

Vaihtoehtoisilla käyttövoimilla tarkoitetaan täyssähköautoja, ladattavia hybridejä ja kaasuautoja sekä etanoli- ja vetyautoja. Raskaan kaluston puitteissa vaihtoehtoiset käyttövoimat ovat alkaneet yleistyä viime vuosina. Kaikkiaan niiden prosentuaaliset osuudet ovat vielä matalia, mutta lukumäärät ovat kasvavia. 

Vuonna 2022 ensirekisteröidyistä linja-autoista noin 70 % toimi vaihtoehtoisilla käyttövoimilla. Näistä 67 % oli sähkökäyttöisiä linja-autoja. Käytettynä maahantuoduista linja-autoista vain yksi toimi vaihtoehtoisella käyttövoimalla (kaasu). Kaikista vuonna 2022 markkinoille tulleista linja-autoista vajaa 40 % oli käytettynä maahantuotuja.