Etusivu: Tieto Traficom
Etusivu: Tieto Traficom
Valikko

Taksipalvelujen tarjonta

Tilasto sisältää taksiliikenteen tarjontaa ja niiden kehitystä koskevia tietoja. Tarkastelu pohjautuu Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin luparekisteritietoihin ja Työ- ja elinkeinotoimiston julkisiin tietoihin. Tarjontaa tarkastellaan mm. taksiliikennelupien, -ajoneuvojen ja -kuljettajan ajolupien mukaan. Tilastoa päivitetään kerran vuodessa. Poikkeukselliset päivityssyklit on merkitty erikseen. Tietojen tuottamisesta vastaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Taksipalvelujen luparekisteritietojen tulkinnasta

Tilaston tarkastelussa on hyvä huomioida, että luparekisteriin rekisteröity kotipaikka ei välttämättä kuvaa taksiajoneuvon, -yrityksen tai -kuljettajan toimialuetta. Esimerkiksi taksiajoneuvo kotipaikkatieto voi rekisterissä olla Uudellamaalla, mutta sen toimialue muualla.

Kuviota päivitetään puolivuosittain.

Kuviota päivitetään puolivuosittain. Kuvaajassa aineiston ryhmittely on toteutettu kunnan asukasluvun mukaan. Lisäksi erikseen havainnollistettuna ovat pääkaupunkiseutu (Helsinki, Espoo, Vantaa), Tampere, Turku ja Oulu. Näitä erillisiä alueita ei lasketa yli 50 000 asukkaan kuntiin.

Selitteet:

Tilastossa taksiajoneuvoilla tarkoitetaan luvanvaraiseen liikennekäyttöön rekisteröityjä M1- ja M1G-ajoneuvoluokan autoja. M-luokan ajoneuvot ovat henkilöautoja, joiden pääasiallinen käyttötarkoitus on henkilöiden tai tavaroiden kuljettaminen.

Tilastossa esteettömiksi taksiajoneuvoiksi luokitellaan seuraavat ajoneuvoryhmät: "Pieni esteetön ajoneuvo", "Suuri esteetön ajoneuvo", "Invataksi", "Esteetön taksiauto" ja "Autoverovapaa esteetön ajoneuvo".

Sähköisilllä taksiajoneuvoilla tarkoitetaan ajoneuvoja, joiden käyttövoimaluokkana on sähkö.