Etusivu: Tieto Traficom
Etusivu: Tieto Traficom
Valikko

Tilasto sisältää kaikki kotitalouksien ja yritysten hankkimat puhe- ja tiedonsiirtoliittymät eli myös niin sanotut mobiililaakaistaliittymät. Mukana ei ole nimenomaisesti koneiden väliseen viestintään myytyjä liittymiä (M2M), joita hyödynnetään esimerkiksi etäluettavissa sähkömittareissa. Tiedot kerätään teleyrityksiltä kahdesti vuodessa. Tiedon tuottamisesta vastaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Matkaviestinverkon liittymien kokonaismäärä sisältää puhelinliittymät, puhelin- ja tiedonsiirtoliittymät sekä mobiililaajakaistaliittymät. Matkaviestinverkon liittymät tiedonsiirtosopimuksen mukaan sisältää puhelin- ja tiedonsiirtoliittymät sekä mobiililaajakaistaliittymät.

Selitteet

Matkaviestinverkon puhelinliittymä on matkaviestinverkossa toimiva liittymä, joka ei sisällä kuukausimaksullisia tiedonsiirtopalveluita eikä niistä ole käytetty tiedonsiirtopalvelua viimeisen kolmen kuukauden aikana. Liittymät ovat ainoastaan puhelinkäytössä (puhelut ml. VoLTE/SMS/MMS).

Matkaviestinverkon puhelin- ja tiedonsiirtoliittymä on matkaviestinverkossa toimiva liittymä, joka on tuotteistettu puhelin- ja tiedonsiirtokäyttöön. Liittymä sisältää yleensä kuukausimaksullisia tiedonsiirtopalveluita ja liittymistä on mahdollista käyttää myös perinteisiä puhelinpalveluita (puhelut ml. VoLTE/SMS/MMS), joiden käyttö on hinnoiteltu erikseen.

Mobiililaajakaistaliittymä on matkaviestinverkossa toimiva liittymä, joka on tuotteistettu ainoastaan tiedonsiirtokäyttöön.

SIM-kortti on sirukortti, jolle tallennetaan matkaviestinverkon liittymässä tilaajan yksilölliset tiedot. SIM-kortteja voi olla liittymää kohden yksi tai useampi. SIM-korttien määrässä ei ole mukana ns. hybridiliittymien SIM-kortit.

M2M-liittymä on koneiden väliseen viestintään (Machine to machine) tarkoitettu liittymä.

Kotitalousasiakas on liittymäasiakas, jonka liittymän maksajana on yksityishenkilö (henkilötunnus).

Yritysasiakas on liittymäasiakas, jonka liittymän maksajana on yritys (y-tunnus).

Viestintäpalveluja koskevien tilastojen määritelmät