Etusivu: Tieto Traficom
Etusivu: Tieto Traficom
Siirry hakuun

Liikenteen vaihtoehtoisten käyttövoimien jakeluverkko

Tilannekuvassa tarkastellaan liikenteen vaihtoehtoisten käyttövoimien jakeluverkkoa. Tietoja päivitetään kerran vuodessa. Tiedon tuottamisesta vastaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Julkiset sähkön latauspisteet

Elokuussa 2022 Suomessa oli julkisia latausasemia yhteensä 1 788 kpl, ja niissä yhteensä 7 719 latauspistettä. Pikalatauspisteitä (50 kW ≤ P < 150 kW) oli yhteensä 542 kpl, ja ne sijaitsivat 437 latausasemalla. Suurteholatauspisteitä (P ≥ 150 kW) oli yhteensä 515 kpl, ja ne sijaitsivat 155 latausasemalla. Tiedot tieliikenteen sähkölatauksesta perustuvat Sähköautoilijat ry:ltä saatuihin Latauskartta.fi-palvelun tietoihin latauspisteistä ja niiden sijainneista.

Lähes koko Suomessa päästään kattavuuteen, jossa lähin latausasema löytyy 50 km:n säteellä. Etelä- ja Länsi-Suomessa latausasema löytyy lähes aina 25 km:n säteellä. Vain pienessä kulmassa Lapissa Venäjän rajalla on yli 100 km lähimmälle latausasemalle.

Sähkön latausasemien sijainti ja peittävyys
Sähkön pika- ja suurteholatausasemat ja peittavyys
Sähkön suurteholatausasemat ja peittävyys

Maa- ja biokaasun tankkausasemat

Elokuussa 2022 Suomessa oli 73 paineistetun bio- ja maakaasun (CBG ja CNG) tankkausasemaa, ja niistä 30 kpl keskittyy ainoastaan biokaasun jakeluun. Tiedot tieliikenteen kaasulatauksesta perustuvat Gasum Oy:ltä ja Google Maps -kaasuasemakartoista saatuihin tietoihin latauspisteistä ja niiden sijainneista.

Paineistetut bio- ja maakaasuasemat lokakuu 2022

Elokuussa 2022 Suomessa oli 14 nesteytetyn bio- ja maakaasun (LBG ja LNG) tankkausasemaa. Tiedot tieliikenteen kaasulatauksesta perustuvat Gasum Oy:ltä ja Google Maps -kaasuasemakartoista saatuihin tietoihin latauspisteistä ja niiden sijainneista.

Nesteytetyt bio- ja maakaasuasemat lokakuu 2022

Korkeaseosetanolin (E85) erillisjakelu

Korkeaseosetanolia, eli E85-bioetanolia, oli syyskuussa 2022 saatavilla Suomessa yhteensä 176 asemalla. Vuonna 2019 E85-jakelupisteverkosto kattoi yhteensä 140 asemaa. Tiedot tieliikenteen E85-bioetanoliasemista perustuvat https://www.st1.fi/asemahaku/ ja https://www.abcasemat.fi/asemat -sivustoilta saatuihin tietoihin.