Etusivu: Tieto Traficom
Etusivu: Tieto Traficom
Valikko

Kaapeli-tv- ja IPTV-liittymät

Tilasto sisältää kaapelitelevisioliittymät sekä teleyritysten tarjoamat IPTV-liittymät, jotka hyödyntävät kiinteää laajakaistayhteyttä. Tiedot päivitetään kahdesti vuodessa. Tiedon tuottamisesta vastaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Vuoden 2020 aikana tapahtunut IPTV-liittymämäärien kasvu selittyy teknisillä muutoksilla, joiden myötä useampia olemassaolevia liittymiä on tullut IPTV-määritelmän piiriin.

Selitteet

Kaapelitelevisioliittymät kuvaa operaattoreiden kaapeli-tv-liittymäasiakkaiden määrää. Määrässä on mukana loppuasiakkaat, joiden on mahdollista vastaanottaa lähetyksiä kaapelitelevisioliittymän kautta. Kaikissa talouksissa ei välttämättä kuitenkaan ole tv-vastaanotinta.

IPTV-liittymät kuvaa liittymiä, joista on mahdollista katsoa ainakin yhtä vapaasti vastaanotettavaa kanavaa. IPTV-palvelun kautta on mahdollista katsoa tv-lähetyksiä laajakaistayhteyden välityksellä. IPTV-liittymä vaatii riittävän nopean laajakaistaliittymän.

Valtaosa voimassa olevista kaapeli-tv- ja IPTV-liittymistä on kotitalouksien hallussa. Tilastot sisältävät kuitenkin myös kaikki yritysten hankkimat liittymät.

Koska vapaasti vastaanotettavien antennilähetysten katselu ja radiolähetysten kuuntelu eivät edellytä erityistä liittymää, eivät ne sisälly tähän tilastoon. Myöskään tv-ohjelmien katselu esimerkiksi tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen asennetun nettiselaimen kautta ei ole mukana.

Viestintäpalveluja- ja verkkoja koskevat tilastomääritelmät