Etusivu: Tieto Traficom
Etusivu: Tieto Traficom
Valikko

Traficom pyrkii takaamaan verkkosivustojensa saavutettavuuden lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta mukaisesti.

Tämä saavutettavuusseloste koskee Tieto.Traficom.fi-sivustoa.

Verkkosivuston saavutettavuuden tila

Tämä verkkosivusto täyttää lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 (Ulkoinen linkki) vaatimukset osittain. Verkkosivusto täyttää kuitenkin WCAG-kriteeristön kriittiset A & AA-vaatimukset. Vaatimusten noudattamatta jättämiset ja vaatimuksiin sovellettavat poikkeukset mainitaan jäljempänä.

Ei-saavutettava sisältö

Jäljempänä mainittu sisältö ei ole saavutettavissa seuraavista syistä:

Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 (Ulkoinen linkki) noudattamatta jättäminen

Seuraava sisältö ja/tai toiminnot eivät ole vielä vaatimusten mukaisia:

  1. (WCAG 1.1.1) Osa palvelun kaavioista on toteutettu kuvina, eikä tällaiselle sisällölle ole määritetty kuvaavia tekstivastineita.
  2. (WCAG 1.4.5) Sisältösivuilla on jonkin verran tekstiä sisältäviä kuvia, joille ei ole määritetty kuvaavia tekstivastineita.
  3. (WCAG 1.3.1) Palvelussa on taulukkorakenteita, joiden sarakeotsikkoja ei ole määritetty ohjelmallisesti.
  4. (WCAG 1.3.1) Otsikkotasojen käytössä on pieniä puutteita. Joidenkin otsikkotasojen yli on hypätty ja kaikkia otsikkoja ei ole merkitty ohjelmallisesti otsikoiksi.
  5. (WCAG 1.1.1) Joissain PDF-dokumenteissa on käytetty kaaviokuvia, joille ei ole asetettu tekstivastineita.
  6. (WCAG 1.3.1) Joissain PDF-dokumenteissa on ruudunlukijakäyttöä haittaavia muotoilupuutteita (esim. tyhjiä rivinvaihtoja ja otsikkotasoin merkkaamattomia otsikoita).
  7. (WCAG 1.3.1) Joidenkin PDF-dokumenttien taulukkorakenteissa on ruudunlukijakäyttöä haittaavia puutteita (esim. tekstin asetteluun käytetyt taulukkorakenteet, puuttuvat ohjelmalliset sarakeotsikot ja samankaltaisten tietojen jakaminen useampaan eri taulukkoon).
  8. (WCAG 1.3.1) Joidenkin PDF-dokumenttien alaviitteitä ei ole linkattu tekstiin ja niiden tulkitseminen on hankalaa ruudunlukijalla.
  9. (WCAG 1.4.3) Joissain PDF-dokumenteissa on joitakin kontrastiongelmia (valkoinen teksti sinisellä taustalla ja leipätekstin väriset linkit).
  10. (WCAG 1.3.1) Joidenkin Excel-dokumenttien rakenne on monitasoinen ja hankala hahmottaa ruudunlukijakäytössä.

Keskeiset puutteet pyritään korjaamaan vuosina 2022 - 2023.

Tämän saavutettavuusselosteen laatiminen

Tämä seloste on laadittu 4.10.2021.

Seloste perustuu kolmannen osapuolen tekemään arviointiin siitä, täyttääkö verkkosivusto direktiivin (EU) 2016/2102 vaatimukset.

Selostetta tarkistettiin viimeksi 6.10.2021.

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkosivuillamme? Ilmoita siitä meille ja teemme parhaamme, jotta voimme tarjota tiedot ja sisällöt saavutettavassa muodossa niin pian kuin mahdollista! Voit ottaa yhteyttä joko verkkolomakkeella tai sähköpostilla.

Anna saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella (Ulkoinen linkki)

Sähköpostiosoite palautteen antamiseksi: tilastot(at)traficom.fi

Tieto Traficom -verkkosivujen saavutettavuudesta ja palautteiden käsittelystä vastaa Traficomin Markkinatieto -palvelukokonaisuus.

Täytäntöönpanomenettely

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston saavutettavuusvaatimukset.fi-sivustolla kerrotaan, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

Päivitetty