Etusivu: Tieto Traficom
Etusivu: Tieto Traficom
Siirry hakuun

Tieliikenteessä kuolleet ja loukkaantuneet onnettomuusluokittain

Sivulla esitetään tilastoja tieliikenteessä kuolleista ja loukkaantuneista onnettomuusluokittain käyttäen Väyläviraston onnettomuusluokittelua. Tilastoa päivitetään vähintään kolme kertaa vuodessa. Tiedon tuottamisesta vastaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Ennakkotietojen mukaan vuoden 2022 liikennekuolemista 35 % oli seurausta ohitus- ja kohtaamisonnettomuuksista, 28 % yksittäisonnettomuuksista ja 23 % jalankulkija-, polkupyörä- tai mopo-onnettomuuksista. Kuolemat yksittäisonnettomuuksissa vähenivät edellisvuodesta eniten, -14 kuollutta henkilöä.  Yksittäisonnettomuuksilla tarkoitetaan niitä onnettomuuksia, joissa on osallisena vain yksi osapuoli, joka ei ole mopo eikä polkupyörä. 

Poliisin tietoon tulleista loukkaantumisista 28 % oli seurausta  jalankulkija-, polkupyörä- tai mopo-onnettomuuksista ja 24 % yksittäisonnettomuuksista vuonna 2022. Loukkaantumiset ovat viitenä viime vuotena vähentyneet eniten jalankulkija-, polkupyörä- ja mopo-onnettomuuksissa.

Tiedot onnettomuusmääristä onnettomuusluokittain perustuvat Väyläviraston onnettomuusrekisteriin, joka kattaa Manner-Suomen onnettomuudet.