Etusivu: Tieto Traficom
Etusivu: Tieto Traficom
Siirry hakuun

Kiinteän televerkon tilaajayhteyksien hinnat

Vertailu koskee huomattavan markkinavoiman (HMV) teleyritysten tilaajayhteyksien hintoja. Vertailussa ovat mukana tilaajayhteyden asennus- ja kuukausimaksut. Tiedot kerätään teleyritysten julkisilta nettisivuilta kerran vuodessa. Tiedon tuottamisesta vastaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Tilastoon tehdyt muutokset

Toukokuusta 2022 lähtien valokuitutilaajayhteyksien kuukausihinnat on julkaistu FTTB- ja FTTH -valokuitutilaajayhteyskohtaisesti. FTTB- ja FTTH -kohtaisia valokuitutilaajayhteyden hintoja on kerätty vuodesta 2018 alkaen.

Selitteet

Tilaajayhteys on se televerkon osa, jota teleyritykset käyttävät laajakaista-, televisio- ja puheliittymien tarjoamiseksi kotitalous- ja yritysasiakkaille. Tilaajayhteys on joko valokuidulla tai metallijohtimilla toteutettu fyysinen yhteys teleyrityksen keskuksen, keskittimen tai muun vastaavan laitetilan ja loppuasiakkaan tilojen välissä. Loppuasiakkaan tilaksi lasketaan omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai toimitilakiinteistön talojakamo tai muu sitä vastaava kytkentäpiste.

Teleyritys, jolla ei ole omia tilaajayhteyksiä jollakin alueella, voi vuokrata tilaajayhteyden alueella verkkoa omistavalta teleyritykseltä, jolloin sen on mahdollista tarjota loppuasiakkaille laajakaista-, televisio- ja puhelinpalveluja. Tilaajayhteyksien vuokraaminen tukkumarkkinoilla voi olla joko markkinaehtoista tai säänneltyä. 

Tilaajayhteyden hinta on laskettu 2,5 kilometrin pituiselle tilaajayhteydelle. Hinnat ovat verottomia. Traficom ei vastaa hintatietojen oikeellisuudesta. Ajantasaiset tiedot hinnoista voi tarkistaa teleyrityksiltä.

Viestintäpalveluja koskevien tilastojen määritelmät

LADATTAVAT LIITETIEDOSTOT