Etusivu: Tieto Traficom
Etusivu: Tieto Traficom
Valikko

Tilasto sisältää teleyritysten asiakas- ja neuvontapalveluiden vastausaikoja. Tiedot kerätään erikseen nimetyiltä teleyrityksiltä neljästi vuodessa. Tiedon tuottamisesta vastaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Matkaviestinoperaattoreiden vastausaikojen kehitys kuvaa matkaviestinoperaattoreiden puhelinasiakaspalveluiden vastausaikoja kvartaalittaisena aikasarjana. Traficom ei julkaise jatkossa teleyritysten asiakaspalvelujen vastausaikoja.

Selitteet

Traficom on velvoittanut tietyt matkaviestin-, laajakaista- ja televisio-operaattorit julkaisemaan kuluttajille tarjoamansa asiakaspalvelun vastausajat, mutta asiakaspalvelun järjestämisestä tai enimmäisvastausajoista ei ole olemassa säännöksiä.

Teleyritysten asiakaspalvelujen vastausajat kuvaa nimettyjen teleyritysten puhelinasiakaspalvelun keskimääräistä vastaamiseen kulunutta aikaa sekunteina viimeisimmän kvartaalin aikana. 

Teleyritysten asiakaspalvelujen sähköiset vastausajat kuvaa nimettyjen teleyritysten sähköisten asiakaspalvelukanavien keskimääräistä vastausaikaa tunteina viimeisimmän kvartaalin aikana.