Etusivu: Tieto Traficom
Etusivu: Tieto Traficom
Siirry hakuun

Liikennejärjestelmä

Liikennejärjestelmä on kokonaisuus, joka muodostuu kaikki liikennemuodot kattavasta henkilö- ja tavaraliikenteestä, niitä palvelevista liikenneverkoista, viestintäyhteyksistä ja tiedosta sekä liikenteen palveluista, liikennevälineistä ja liikennettä ohjaavista järjestelmistä. Tämän osion tiedot koostuvat valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman tavoitteiden seurantaosiosta sekä liikenteen eri osa-alueiden tilannekuvista. Tiedot eivät sisällä reaaliaikaista tai hyvin yksityiskohtaista tietoa liikennejärjestelmän eri osista, eikä tarkasteluun ole tämän vuoksi sisällytetty omana osionaan esimerkiksi liikenteen ohjaus- ja hallintapalveluita.
Tilannekuvassa tarkastellaan tieliikenteen automaation vaikutuksia liikennejärjestelmässä ja kehityssuuntia. Tietoja päivitetään kerran vuodessa. Tiedon tuottamisesta vastaa Liikenne- ja viestintäv...

Tieliikenteen automaation kehittymisen edellytykset

Tilannekuvassa tarkastellaan tieliikenteen automaation kehittymisen edellytyksiä. Tietoja päivitetään kerran vuodessa. Tiedon tuottamisesta vastaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Tieliikenteen automaatiotasot ja toimintaympäristön vaatimukset

Tilannekuvassa tarkastellaan tieliikenteen automaatiotasoja ja toimintaympäristön vaatimuksia. Tietoja päivitetään kerran vuodessa. Tiedon tuottamisesta vastaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Tieliikenteen automaation nykyisiä käyttötapauksia

Tilannekuvassa tarkastellaan tieliikenteen nykyistä automaatiota ja kokeiluja. Tietoja päivitetään kerran vuodessa. Tiedon tuottamisesta vastaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.